Nástroje

Jak Remove.bg změnil práci designerům

Osnova

Remove.bg je už nějaký pátek na světě, ale nedávno přidal možnost odstranit pozadí u produktových fotek. A tak jsem se rozhodl popsat jeho fungování i pro vás.

Obrázek bez pozadí snadno a rychle

Remove.bg je webová aplikace, která vám za 5 vteřin odstraní pozadí u fotek osob i produktů. Z osobní zkušenosti odvede svou práci na jedničku v 97 % případů a problém jí dělají jen komplikované fotky, kde má člověk podobou barvu oblečení stejnou jako je pozadí fotky. Aplikace funguje úplně jednoduše (pro vás). Narozdíl od šíleného algoritmu, který za aplikací musí stát. Stačí jen přetáhnout obrázek a tadá. Máte hotovo.

Aplikace, která šetří čas i peníze

Odstraňovat pozadí u fotek byl vždycky tak trochu problém. Buď to trvalo nemyslně dlouho, nebo jste museli povolat šikovnějšího grafika, který s tím zápasil kratší dobu, ale bolest prožíval stejnou.

Já používám Remove.bg primárně na odstranění pozadí, když tvořím persony. Ano, i persona potřebuje obrázek. Proč? Protože jedině tak si personu reálně představíme.

Často se uchýlím ke stažení fotky z fotobanky, které mají umělecká až šílená pozadí. Ty jsou samozřejmě pro persony nepoužitelná. Ovšem díky této aplikaci jsem schopen vytvořit krásný obrázek, přesně jako je tento, za pár sekund.

Pro persony jsem vytvořil i šablonu, kterou si zdarma můžete stáhnout tady.


Přiznám se, že jsem zatím nezkoušel možnost odstranění pozadí u produktových fotek. Většinou mám to štěstí, že narazím na produkty, které jsou na bílém podkladu. Proto není nutná jejich další úprava. Umím si ale představit, že ji někdo z vás využije.